lördag 26 oktober 2013

Härliga höst

Även om jag egentligen är en sommarmänniska kan jag inte låta bli att tycka att vi har en härlig höst! Det är varmt, har inte regnat så förfärligt mycket och det är mysigt med tända ljus på kvällarna.



Hundarna verkar inte bry sig ett dugg om vare sig väder eller tända ljus, men mörkret gillar de inte så värst. Kanske mest för att jag inte gillar det. Jag ser dåligt i mörker - och jag tror att hundar också ser lite sämre i mörkret. Däremot älskar de att gosa i soffan.


Marley (Dalirivif de Ubrique) var här och klippte sig idag. Jättesöt!

Shandi är i sin finaste pälslängd just nu. Som en liten gosig teddybjörn.
Imorgon åker vi till Käglinge och tränar. Hoppas att vi ses där :)
Jag hittade lite gamla bilder.

Här ställer Annie Blossom (med bruten arm, men det upptäckte vi inte förrän på måndagen...) i Hässleholm 2009. Blossom är Shandis mamma



Och här är Shandis pappa Ozzy på samma utställning. Han vann och blev BIR.
Sina underbara rörelser har hon fått av sin mamma. Sitt fina huvud, den lite kortare ryggen och färgen av sin pappa. Det blev riktigt bra :)

Neo (A. Dangerous) på samma utställning.



måndag 21 oktober 2013

Träning inför Malmö Valp

Behöver du träna inför Malmö valp?
Jag funderar på om jag skall åka till Malmö på söndag 27/10 och vara med på Helenes drop-in. Efter det kan vi träna.
Maila mig om du tänker komma!
 

söndag 20 oktober 2013

Ännu en helg...

Ibland är det tur att man följer sin intuition. När Bella i torsdags gnällde och ville ut hela tiden trots att vi just varit ute - och kissade inne när hon inte blev utsläppt - förstod jag att något inte var som det skulle. Jag ringde runt till mina vänner och uppfödarkollegor. De flesta trodde på urinvägsinfektion, men något sa mig att det var allvarligare än så.
Ingen feber, inga flytningar, inget blod. Inget som tydde på pyometra (livmoderinflammation), men Bellas ständiga löp har ändå gjort mig medveten om att bäst-före-datum ändå fanns för hennes livmoder. När morgonrundagen på fredagen fick kortas av pga alla kisspauser åkte jag in. Och det var väl tur det!
 
På ultraljudet upptäckte man vätska i livmodern och det bästämdes att hon fick stanna för operation. Under operationen hittade man en inflammerad, varfylld livmoder som troligen spruckit om jag inte åkt in. Prognosen för en spräckt pyometra är inte så god. PUH! Bella fick komma hem i fredags eftermiddag, omtöcknad och medtagen, men pigg i blicken.
 
Det innebar i sin tur att vi i lugn och ro kunde åka på Jennys och Fabians fest i lördags. Annie och Alicia passade prinsen och hundarna. Duktiga tjejerna!

Prinsen är ju alltid go och glad!
Festen blev en mycket trevlig tillställning. Jag hamnade troligen vid det galnaste bordet. Uppsluppen stämning och många härliga skratt!

 
 Sune var också med :) Lika glad och tokig som vanligt.

Tack kära vänner för en trevlig kväll. Och TACK älskade ungar för att ni passade prinsen och djuren.

 

tisdag 15 oktober 2013

Omplacering

Eventuellt finns en väldigt trevlig vuxen hanhund för omplacering. Ej till avel. Ej problemhund. Ring för mer info; 0701-710707.

måndag 14 oktober 2013

Hösthelg

Vilket underbart väder vi hade i helgen. Eller i lördags i alla fall för igår regnade det här i Helsingborg. Givetvis passade jag på med inomhusaktiviteter i lördags och utomhusaktiviteter igår...

 
 
 
Billie, Aberlours Billie Jean, kom hit för att få ny frisyr. Det är väl inte så konstigt att jag hade svårt att göra mig av med henne... Hon stannade kvar en månad extra eftersom jag hade separationsångest - skulle jag spara Billie eller Shandi... Mannen och förnuftet fick bestämma. Shandi blev kvar och Billie bor hos Kennert och Lisbeth här i Helsingborg. Ändlöst älskad :).

 Och det är den här killen också - av alla känns det som. Han (tja, Kata och Zoë var också med) kom hit i lördags och tillbringade natten med Alicia. Övning inför nästa lördag när Annie och Alicia skall passa honom medan de vuxna går på kalas :)
 
Och ibland snöar jag in på konstiga saker. Utställning t ex ;). Förr kunde jag komma på att jag skulle brodera, eller sy lapptäcken, eller fleecetröjor... Nu blev det blingiga utställningskoppel i rundflätat läder. Materialet kostade en halv förmögenhet, men kul var det :). Undrar hur många hundar jag ska ställa...
Vill du köpa ett? Maila mig i så fall. Jag kan göra ett efter dina önskemål :)




Igår åkte Katarina och jag till klubben och tränade. Först Shandi, sedan Bella. Så glad hon blev, den gamla tanten, av att få träna lite. Jag hade nästan glömt hur rolig hon är. Älskade lakritstrollet!




Finaste dogsen!

Jag upptäckte att jag kom in på en kurs till som jag sökt. Det innebär att jag fr o m 11/11 läser på 75% och jobbar snudd på heltid... Hm... Tur att Ola jobbar hemifrån väldigt mycket! Ibland blir jag väl optimistisk...



lördag 12 oktober 2013

UTSTÄLLNINGSTRÄNING & DOG MANAGEMENT I KOMBINATION!


Jag ska gå. Ska ni med?

DEN 30/11 & 1/12 I HELSINGBORG/BÅRSLÖV
                                                                              
SISTA CHANSEN ATT FÖRBEREDA DIG PÅ BÄSTA SÄTT INFÖR STORA STHLM, FINSK- HELSINKI- & NORDISK VINNARE. SIST MEN INTE MINST MY DOG I GBG!!! VARMT VÄLKOMMEN!                
 
RINGTRÄNING; Unik teknik & filosofi för att utveckla ett vinnande koncept i utställningsringen. Gör det bästa av dig & din hund                                                         
 
DOG MANAGEMENT; Utmärkt kontakt, ledarskap & motivation tillsammans med din hund i ditt vardagliga liv.
 
Under helgen kombineras handling-teknik med Dog Management så som jag många gånger gör utomlands! På det viset ger kursen er mer kunskap så att varken ni eller era hundar blir för trötta utan ni kan hela tiden hålla fokus och ta in all kunskap och information. 

Datum: 30/11 & 1/12, 2013
Plats: Vi2Hundcenter, Helsingborg/Bårslöv, se vägbeskrivning
Tid: 9.00-16.00 båda dagarna.
Pris per ekipage:1000 kr (inkl. Dog Management) 

Åskådare lördag & söndag (följa träningen utan hund): 600kr/pers.
Anmälan mottages via email, justask@telia.com Konto är HB 6001-422746428
 
Så snart inbetalningen är gjord är er plats garanterad. Använd gärna ert namn som ref på inbetalningen
Ytterligare information om Gerard O`Shea,

lördag 5 oktober 2013

Mycket nu...

Det är mycket nu.... I alla fall för Shandi.



 
 
Hon har fullt upp. På gatan utanför finns en kastanjeallé och Shandi har fått för sig att det är hennes uppgift att samla ihop alla kastanjer... Varje gång vi kommer in från en promenad har hon minst en kastanj i munnen (och ett gäng i trädgården).

Och för Zsa-Zsa är det också lite mycket - att behöva bli klippt på en lördag!

Det är inte svårt att se vem ZsaZsas mamma är. Hon har samma enastående sorglösa temperament som sin mamma - och sin pappa också för all del. Zoë och Aragon är de stolta föräldrarna.
Den här bilden hittade jag - och snodde - på facebook :).
 
För Annie blev det något körigt när hon fick för sig att baka bullar och chokladmuffins samtidigt.
Och Ola han kopplar sladdar och monterar prylar.
Vad jag gör? Jag ska äta upp Annies bullar! Och det är rätt mycket det med.
Ha en skön helg därute!