söndag 31 augusti 2014

Long time no see

Det har inte blivit mycket bloggande på sistone. Skälet är nog att jag börjat jobba efter en lång härlig sommarledighet. Vilken chock!
Inte för att jag vantrivs med mitt jobb, men jag fick så otroligt mycket mer att göra än jag varit van vid de senaste 5 åren...

Igår åkte Helene och jag ifrån ett regntungt Skåne till Gränna för att ställa upp i KM i rally.  Kl 06.00 åkte vi från Helsingborg - det var nog tur att vi åkte så tidigt, annars hade Helene inte kunnat ta sig från Malmö...
Det var väl skönt att hon slapp fastna såhär...

En trevlig dag. Det är alltid trevligt att få en dag på tu man hand. Att ostört kunna prata om det som intresserar oss allra mest - hundarna.

Hur gick det då? Shandi är följsam, men hon har bråttom! Jag klantade mig och hon nosade lite. Jag stod för 13 poängs avdrag och Shandi för 7. Inget lysande resultat mao. Cocos är ju rallymästare, så hon var såklart jätteduktig. Och Bella är en stjärna så hon var också duktig! Både Bella och Cocos slutade på fantastiska 97 poäng och delade andraplatsen.


Allra duktigast var dock Malin Jansson. Hon och Nico (A. King of Hearts, Shandis kullbror) kom inte bara trea i rallyn. De blev Klubbmästare i lydnad också! 
I lördags var Annie, Alicia, Lara och jag på Åsbo ponnyklubb för att Alicia skulle tävla. Det gick också väldigt bra! Felfri runda igen. Fina Lara och duktiga Alicia! 
Nu väntar hösten. Jag har bestämt mig för att satsa på barnen - det innebär att det blir väldigt få hundaktiviteter. Tisdagsträningar såklart, men annars lugnt. Inga utställningar (eller väldigt få) och inga eller väldigt få tävlingar. Förhoppningsvis komemer vi att para Timja och Shandi och kanske Tecla. Vi får se. Det börjar "suga i valptarmen" igen :-)


måndag 11 augusti 2014

Undrar vad jag gjort sedan sist...

Jovisst ja. Jag har varit i bajsfinland. Eller Helsingfors som huvudstaden i Finland heter. Bajsfinland myntades förra året när jag var på tredagars utställning och inte lyckades få med mig någonting hem. Jag är medveten om att det går 13 Shandi på dussinet i Finland, men hade inte räknat med att Tazzos mamma skulle komma till Världsutställningen...

Nåväl, vi förberedde oss för resan genom att ta ett litet salt dopp. Fantastisk bild jag fick av hundarna...
Till Finland åkte jag som jag skrivit tidigare med Randi. Gulliga Randi och söta Ella, hennes lagotto. Tänk att jag inte fick en enda bild på dem...

Det är inte lätt att åka med mig. Jag har alltid bråttom, vill alltid göra allt själv och blir på ett rysligt humör om jag inte vinner. Stackars Randi!

Randi hade bokat resan. Utmärkt - SAS och 3 burar. Gick hur bra som helst. Jag hade bokat hotellet. Läget var utmärkt. Hotellet var rätt sunkigt och frukosten kass. 1-0 till Randi!

Både Uffe och Shandi var bra på att koppla av på hotellrummet. Det var Ella också om hon fick ligga i sängen. Vi var lite oense om vikten av att Ella låg kloss intill mig på natten. Ella vann. Är det 2-0 till Randi då?
Roberto tog den här bilden av Shandi när jag lämnade Bella och Maxine hos dem. Helene skulle tävla rally med Bella och Ola tyckte Maxine hade det bättre med hundarna som hon är van att vara med. Så var det nog. Hon fick hur mycket uppmärksamhet som helst.
Hur gick det då? Både Shandi och Uffe skötte sig exemplariskt. Båda två kom tvåa i sin klass. Shandi slagen endast av BIR-hunden. Den tik som jag ville köpa av Raúl förra året, men inte kunde tänka mig att betala en förmögenhet för. Därför köpte jag en valp efter henne i somras. Margaretas Tazzo. Hur det gick för Helene och Bella på rallytävlingen? Det vågar jag inte skriva om!

Visst är hon fin. Och jättetrevlig.
Men jag var såklart sur ändå. Stackars Randi. Och Virran och Jenny som åt middag med oss på kvällen.
 
Vi sammanfattade resan; trevligt sällskap, duktiga hundar, dålig service, inget vidare hotell och väldigt dyrt. Vad har vi lärt oss då? Att det är värdelöst att åka till Finland. Som om jag inte redan visste det...
 
Randi vill åka till Milano nästa år. Jag tror att jag hoppar det. Tror jag...
 
Väl hemma bestämde jag mig för att det räcker nu. Det blir inget Eslöv. Inte heller någon Köpenhamnsvinnarutställning. Pälsen är borta och Shandi doftar schampoo. Mmmmmmm :-) Nu ska vi tävla rally - och vem vet om vi vågar oss på lite lydnad också kanske. Sedan är det Shandis tur att bli mamma till vintern om allt går som det ska. Vi är ganska många som längtar efter det!