söndag 16 augusti 2015

Vardag

Nu har lugnet lagt sig. Tecla åkte hem idag. Lindas 25-årsfirande är över. Imorgon kommer eleverna.
Jag fick en bild från Margareta och Henrik på dem och Sixten. Sixten (Aberlours One) bor i Ängelholm. De hade inte berättat för någon att han skulle komma så jag tror att deras barn blev väldigt förvånade. 
Linda fyllde 25 2:a juli. Det har inte funnits tid att fira henne ordentligt innan, men igår kom både skolkamrater och stallkamrater och festade loss. Mat, dryck och skratt i en salig blandning.  
Maxine och Tecla kom att bli riktigt goda vänner. Jag tror att Maxine kommer att sakna Tecla, men så glad som Tecla blev när matte Ingrid kom och hämtade henne i morse är det tveksamt om det är ömsesidigt.
Så här trött var Maxine 05.30 i morse. Sliten efter att ha lekt med "Smilla" halva kvällen igår. Om vi var trötta? Jovars. Gäster i fredags (trevligt!) och storkalas på lördagen långt in på småtimmarna. Klart sliten, men inte av rusiga drycker utan av sömnbrist. Nu ska jag slänga mig i soffan!


måndag 10 augusti 2015

Back to reality...

Valparna har flyttat. Kennelträffen är över. Utställningen i Ronneby bjöd inte på någon succé direkt. Idag började jag jobba. Snabb sammanfattning av de senaste dagarna.
Tecla har varit en bra mamma. Nu på slutet har hon dock varit ganska trött på sina små.
Först ut att hämta var Micke och Peter. Lilla Douglas blir deras andra perro.
Abbe från min allra första kull gick bort hastigt och olustigt i mitten av juli.
 Elisabet hämtade lilla "Mocca" på perroträffen,
liksom Eva som kom ända från Örebro för att hämta Amigo.
Jag missade att fotografera Margareta och Henrik när de hämtade Sixten...

Kennelträffen hade jag i år på Landskrona Brukshundklubb, Jyckebo vid Saxtorpsjöarna. Vilken fantastiskt trevlig klubb!
Helene höll i lite vardagslydnad och rally. Jag fick äran att demonstrera banan...
Fantastiska Lilian kom och hjälpte mig med utställningsträningen och pratade om vikten av att ha sin hund försäkrad. TACK.


Vi passade såklart på att bada när vi hade så nära till sjöarna. Vi och vi förressten... Jag badar bara på Maldiverna!
 Uffe
 Shandi snor leksaker...
Cocos och...

På söndagen lämnade jag av lilla "Sweetie" (som åtminstone arbetsnamnet är) hos Maggan och Ojan i Dragsnäs. De bjöd dessutom på en fantastisk lunch efter utställningen.

Utställningen? Jo, Tazzo blev BIM. Det var ju bra. Men Shandi och Maxine kom trea och oplacerad/femma - om man nu kan säga att hon blev femma när hon fick reservcertet... Som tur var hade jag fortfarande de allra snyggaste hundarna med mig hem!
Tazzo ser ut som ett ösregn på bilden, men det är knappast hans fel utan handlerns - som dessutom har alldeles för kort kjol... den såg längre ut i spegeln :0

måndag 3 augusti 2015

Allt roligt har ett slut...

Sommarlovet t ex. På måndag börjar jag jobba...

Valptiden är över till helgen. På lördag fyller de här huliganerna 8 veckor. De kommer att bo i Nötesjö, Örebro, Alvesta, Ängelholm och Beddingestrand/Malmö.
 One
 Sweetest Thing
 Beautiful Day
 Ordinary Love
With or without you