lördag 31 oktober 2015

Nya tag

Lagom tills Freja började löpa råkade tilltänkte kavaljeren Zalle dra av ett korsband. Operation väntar och parningen fick ställas in. Karin (Frejas matte och min moster) och jag beslutade att vi väntar med valpar och gör ett genomtänkt val av hanhund.

Eftersom Frejas syster Cava också löper och hennes familj gärna vill att hon paras träffades idag Cava och Uffe och tycke uppstod.
 Cava är en glad och positiv tjej med mycket energi. HD A och öga ua. Hon är utställd med Excellent och CK.
Uffe är en mycket cool och trevlig kille. HD A, öga ua, NAD-free, prcd-PRA clear. På bilden ovan blev han bästa hanhund med Cert. Uffe har åkt runt med mig på utställningar och sköter sig alltid exemplariskt.

Går allt som det ska kommer det att bli valpar runt nyår för leverans i v. 8.



onsdag 28 oktober 2015

Livet är tufft

Pepsi 
2008-04-25 - 2015-10-28 
Den här killen minns jag nu som den glada härliga hund han var. En hund som skötte sig exemplariskt och visade upp sig med glädje i ringarna när jag åkte runt 2011 och gjorde honom till champion - den sommar som han bodde hemma hos oss efter en incident i familjen.
Familjen valde efter en tid att ta hem honom igen och de fick fyra år tillsammans innan Pepsi blev dålig. En operation gav honom smärtor som gjorde att han bet ifrån - vi beslutade gemensamt att det bästa var att han fick somna. Idag följde jag och en av sönerna honom till Regnbågsbron. Vila i frid Pepsi. Du har alltid en egen plats i mitt hjärta.

Freja har börjat löpa. Precis lagom till dess drog tilltänkte pappan Zalle av korsbandet... Nu får vi tänka om och tänka till...

Det är lite allmänt tungt just nu. För mycket plugg och andra tråkiga händelser. Att känna sig grundlurad och att mina barn straffas för det, det är det ultimata sveket. Jag är både ledsen och arg och har tappat lusten till rätt mycket. Men jag kommer igen. Jag lovar.