torsdag 30 juni 2016

Shandi...

Jadå. Shandi växer. Fokus har inte riktigt varit på henne, bara, eftersom vi har 6 huliganer som håller oss sysselsatta. De är underbara. Det är Shandis mage också.
Hon växer, trots att hon knappt äter. Hoppas att hon får tillbaka matlusten sedan...

Och det får mig osökt att tänka på Bella som är hos Lasse och Gunilla. Lasse ringde idag och berättade hur bra han mår av att ha Bella där och att hennes mat höll på att ta slut. Och hon gillade inte maten de hade kvar efter Malte... Gillade inte mat??? Hon som äter allt!! Tror att någon blir bortskämd <3

onsdag 29 juni 2016

Valparna 6 veckor och helt bedårande!

Jag fick proffshjälp med fotografering och "inspektion". Tusen TACK Eva och Lilian för att ni kom! Det är så värdefullt och lärorikt när erfarna uppfödare kommer och tittar och klämmer. Tack också för en trevlig pratstund.
 Isn't She Lovely
 I Wish
 Superstition
 My Cherie Amour
 Sir Duke
Master Blaster

torsdag 23 juni 2016

En lärares betraktelse och bekännelse...

Nu är det sommarlov - på riktigt!!

Jag fick den stora äran.. eller vad det nu var, att jobba på sommarskolan. Sex halvdagar mot sju dagar ledigt under läsåret. Mmmm. Sex halvdagar - som eleverna var där. Det blev en hel del mer jobb, men hade jag accepterat det så hade jag. Jag kommer dock att behöva mina sju dagar ledigt!!

Så här i efterhand känns det bra. Fem elever blev godkända. Tre elever har en hel del att jobba vidare med. En kom och störde i tre dagar och gjorde mig tjänsten att utebli övriga dagar (på min anmodan). Får man säga vad man vill till elever? Ja, faktiskt. Så länge man har förmågan att hålla sig till sakligheter. Jag älskar mitt jobb de flesta dagar. På sommarskolan har jag faktiskt älskat det mer än på länge :-)

Jag vet inte när jag behövde mitt lov så mycket senast. Jo, förressten det vet jag. Det var nog 2006. Läsåret -05/06 måste ha varit det roligaste i mitt liv. Jag jobbade som musiklärare på en skola som hade samarbete med musikskolan. I varje årskurs fanns minst en trummis och en basist. Dessutom hade jag DUKTIGA och intresserade elever. Kunde det bli annat än bra? Nej, såklart inte. Jag kände mig oerhört priviligierad, livet var fantastiskt och jobbet var näst intill euforiskt roligt. Nästan för kul. Konserter avlöstes av avslutningar och klassfester. Varje dag var en ny fest.
Dagen innan avslutningen gick luften ur mig. Avslutningen gick på bara vilja. Där är vi idag. Allt går på vilja. Ingen som inte varit där förstår.

Det senaste året har varit omäktigt jobbigt. På många sätt. Jag har pluggat - men orkade inte med höstens kurs. Jag tentade aldrig - ett misslyckande. Det tär...
Vårens kurs gick utmärkt. VG. Högsta betyg. Precis som alla de övriga kurserna senaste åren. Varför orkade jag inte med höstens kurs då... Ja, det kan man fråga sig...

En människa har inte hur mycket energi som helst. All min energi gick åt till jobbet, hundarna, mina barn och att kämpa mot orättvisor. Jag älskar livet. Jag älskar mitt jobb. Jag älskar mina djur. Jag älskar mina barn Jag älskar min man. Jag älskar mina vänner.
Men jag hatar orättvisor. Oavsett av vilken anledning hatar jag orättvisor av alla de slag. Hata är ett hårt ord. Jag gillar det verkligen inte, men jag HATAR verkligen orättvisor.

Sorry vänner. Oavsett vad så kan jag inte ställa upp på orättvisor. Oavsett om de beror på rasism, sexism, förtyck - eller enbart av olika förutsättningar. Det går inte. Jag HATAR orättvisor - speciellt när jag förstått hur orättvist det kan vara.

Det som stör mig mest är att det tagit mig flera år och kostat oss oerhört mycket pengar att förstå hur dessa orättvisor drabbat både oss och andra... Om det sedan är olagligt eller enbart fruktansvärt omoraliskt spelar ingen roll. Det är oacceptabelt - och jag kan aldrig ställa upp på det.

Tack alla ni som stöttat mig och alla andra inblandade. Tack för att ni står för rättvisa, jämlikhet och sunt förnuft. Tack för att ni är medmänskliga och underbara. TACK.

Och ni som tycker att det är ok att utnyttja sin makt och sin position, ni som tycker att det är ok att utnyttja att unga tjejer är oförsvarbara, att det är ok att utöva utpressning och att tala illa om oss och många andra - tack för att ni lämnar oss ifred. Vi njuter av det. TACK!!!

By the way - att anklaga någon för ett brott de inte begått (vilket självklart läggs ned utan större förundersökning) kallas för falsk tillvitelse.

tisdag 21 juni 2016

Fem veckor imorgon

Petra, Timjas matte, var här idag och hälsade på sin hund och valparna och då passade vi på att försöka fotografera valparna lite... Inte så lätt! Bara Sir Duke (jätteduktig!!) och I Wish var lite samarbetsvilliga - de övriga var helt omöjliga!!
 Isn't She Lovely 
 Superstition
 My Cherie Amour
 I Wish
 Sir Duke
Master Blaster

fredag 17 juni 2016

4 veckor och fler drömmar i uppfyllelse

Isn't She Lovely 

 Sir Duke

Superstition
 

My Cherie Amour

I Wish
 

Master Blaster

And my new superstar

WW-14 Bali de Aronagua
Love at first sight. 
THANK YOU Raùl for trusting med with her. Super breeder Raùl that combines excellent exterior with the best temperament. Bali is not only a world winner, she is the sweetest dog I've ever met!





tisdag 14 juni 2016

A dream come true

Så händer det plötsligt. Det jag så länge önskat men som tidigare inte var möjligt...
Min drömkull blir förhoppningsvis verklighet om sisådär fem veckor.

My precious princess, C.I.B, DK V-13, NO V-12, NORD UCH, RLDN, Aberlours Shandi, är dräktig



med the prince of Finland, C.I.B POHJ MVA FI MVA DK MVA SE MVA NO MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BALTV-09 V-09 NOV-09 DKV-11 LTV-12 SEV-13 NOV-14 EUVV-15 HeVW-15 VV-15 PMVV-15, Aquagruaz Bombalero, "NEMO" - hanen jag alltid drömt om att para henne med.




Från Finlandsresan där vi träffade Nemo, Päivi och Juha. TACK kära vänner för att ni tog så väl hand om mig!

söndag 12 juni 2016

Låt mig presentera (Stevie) Wonder-kullen!

 Ola har äntligen haft tid att ge valparna namn. Här är de!
 Aberlours Isn't She Lovely
 Aberlours Sir Duke
 Aberlours Superstition
 Aberlours My Cherie Amour
 Aberlours I Wish
Aberlours Master Blaster

onsdag 8 juni 2016

Tre veckor!

Hade ni misströstat? Det kommer ju aldrig några bilder... Anledningen till det är att Annie tar studenten på fredag och har bjudit halva Sverige. Jag lagar mat, städar och fixar dygnet runt...
Men här är de i alla fall:
Valp nr 1, tik med lång svans
Valp nr 2, hane med stubbsvans
 Valp nr 3, tik med kort svans
 Valp nr 4, tik med kort svans
 Valp nr 5, tik med stubbsvans
 Valp nr 6, hane med lång svans
Vi har flyttat ur lådan och har blivit riktigt busiga!

söndag 5 juni 2016

Inte i onödan!

"Seriöst mamma - varför åker du så långt... " Det var Annies kommentar när jag packade bilen för att åka till Norrköpings nationella utställning.

Nu har vi lite olika perspektiv på vad som är långt och framförallt vad som är jobbigt. Jag tycker inte att det är jobbigt att köra bil, speciellt inte när det är motorväg hela vägen. Trevligt sällskap fick jag också! Jag plockade upp Margareta och Tazzo i Markaryd.

12 perros anmälda. När vi kom fram hade vi gott om tid att packa upp - tja, det var väl inte så mycket att packa upp, men varsin stol och varsin bur att fälla upp i alla fall. Runt ringen var i vanlig ordning ett gäng trevligt perrofolk. Eva och Amigo (Aberlours With Or Without You) kom ända från Örebro efter en stund och gjorde oss sällskap. Jättekul att träffa er Eva!

7 hanar och 5 tikar anmälda - så kul att det var fler hanar för en gångs skull!

Sen dök inte alla upp, men 5 hanar och 3 tikar ställdes tillslut i sommarvärmen.

Tazzo var så fin! De fina lockarna glänste i solen. Och som vanligt skötte han sig exemplariskt. När det var vår tur hade ingen fått CK. Och det slutade med att det bara var Tazzo som fick CK, så det blev aldrig någon konkurrens i bästa hanhundsklass.
Ut snabbt för att byta hund och in med Maxine - som har väldigt mycket energi, den hann jag inte tanka ur... Men det gick ju bra ändå.
Vår lilla nyblivna tvååring blev bästa tik och slog sedan Tazzo i BIR/BIM :-)
Eftersom jag är stolt över vår fina ras tycker jag att det är viktigt att stanna och springa det där varvet i finalringen. Det brukar inte bli mer än så, men döm om min förvåning när vi blev shortlistade.

Sex ekipage plockades ut. Flatcoated, amris, springer, welsh, portugis - och så lilla Maxine. Men ännu mer förvånad blev jag när speakern ropar fram en LAGOTTO till 4:e platsen... Det fanns ju ingen lagotto i ringen! Hm... domaren vinkade fram mig, så jag insåg att speakern var lite förvirrad. Efter en lång stunds förvirring blev det äntligen rätt. "Perro de agua Español, Aberlours Maxine, ägare och uppfödare Susanne Hall" (där håller nog inte Alicia med mig, Maxine är Alicias hund).


Vår lilla sötnos! Hon fyllde två år i söndags. Första utställningen efter det blir hon BIR, champion och 4:a i gruppen!! Vi firade det med att somna i soffan ihop :-)

Seriöst, Annie, det var verkligen värt besväret