söndag 26 mars 2017

Valparna växer


Shandis valpar.

Maxines valpar börjar så smått öppna ögonen.

Ev. finns det en hane kvar att tinga. 

lördag 25 mars 2017

Shandis valpar är också här

I torsdags kom Shandis valpar. 5 hanar och en tik. Jag ville så gärna ha den där tiken, så när det kommit fem hanar och hon såg tom ut tänkte jag, "jaha, det smög sig väl då". Vad jag aldrig märkte var att den där lilla tiken kom precis efter sista hanen. Hon bara låg där när jag tittade till. Brun, välskapt och underbar - precis som sina bröder.
Jag har inte lyckats ta några vidare bilder...
 hane 1, lång svans
 hane 2, kort svans
 hane 3, stubbsvans
 hane 4, stubbsvans
 hane 5, lång svans
tiken

onsdag 22 mars 2017

ZZ top-kullen en vecka

 Sharped Dressed Man (hane, lång svans)
 Pearl Necklace (tik, lång svans)
 La Grange (tik, stubb)
 Gimme All Your Lovin' (tik, lång svans)
 Legs (hane, lång svans)
 Cheap Sunglasses (tik, stubb)
Tush (hane, stubb)

Shandi har fått 5 hanar och en tik. Tre bruna, tre vit/bruna. Bilder kommer. 

lördag 18 mars 2017

Vilken dag...

Hemma efter en härlig dag på Sydskånska kennelklubbens Internationella utställning i Malmö Mässhallar.
I ärlighetens namn tyckte jag att Tazzo var väl förtjänt av sitt BIR och att en välpälsad Buster (Aberlours Hold The Line) fick certet var fantastiskt roligt. Men när ALLA hundar får Excellent och CK är det faktiskt inte så kul. Det blir liksom inte lika mycket värt med ett CK när alla får det, oavsett hur de ser ut eller hur de sköter sig. Grattis till Louise som blev bästa tik med "Tess".

Nåväl, Tazzo blev BIR och lilla Vimsa (Aberlours Harvest Moon) blev BIR-valp i stenhård komkurrens med Kanel. Domaren älskade dem båda ("stunning puppy", "lovely puppy") men valde Vimsa som hon tyckte hade bättre front. En väldigt bra dag alltså - som bara skulle bli ännu bättre.
Jag trodde jag skulle slå volter av lycka när Vimsa sedan går in i finalringen och vinner hela alltet... Det var minst 50 valpar i finalen och till att börja med shortlistades 11 st. När 4:an, 3:an och 2:an var placerade började jag slappna av. Vad är oddsen liksom? Men döm om min förvåning...
BIS-VALP!! 
Så himla kul! Stort och hjärtligt GRATTIS till Jonna. Jag är så glad att du fick en fin hund! Nästa år åker vi till Puppy of the year på Grand Hotel!
Ytterligare en bild från BIS:et

torsdag 16 mars 2017

Första gänget är här

Det var kanske inte så konstigt att Maxine var tjock. Nu är hon mamma till 7 söta valpar. 3 hanar och 4 tikar. Både Maxine och valparna mår bra.
hane 1 
 hane 2
 hane 3, stubb
 tik 1
tik 2, stubb
 tik 3
tik 4, stubb 




måndag 13 mars 2017

10-årsjubileum!

Idag fyller min allra första kull 10 år. STORT GRATTIS till Zack, Ester, Iza, Majken, Wilma, Nana och Abbe i hundhimlen!

En dag gamla
Den här bilden på Zack kom från Ann och Robert idag. TACK!!

söndag 12 mars 2017

BPH

Har din hund gjort BPH? Om inte, gå in på http://www.lundsbrukshundklubb.se/bph/ och anmäl eller kontakta mig så kan jag hjälpa dig.

BPH är ett trevligt mentaltest där man testar hundens reaktioner i olika situationer. Det finns inget "godkänt resultat" utan hunden beskrivs av en utomstående objektiv person som är van att se många olika hundar i samma situation. Det tas alltså ingen hänsyn till ras. Jag tycker att det är spännande att se om min hund reagerar som förväntat. Det visar sig att vi är duktiga i rasen på att göra BPH. Vi är tre perrouppfödare som "ligger på 30-listan" över de uppfödare (alla raser) i landet som har flest uppfödda hundar som gjort BPH. Jag är stolt över att vara en av dem.
 Abbe leker
Hugo hälsar
Dobby träffar en konstig typ i skogen.

Fler bilder från BPH kan du se bl a här: http://bph.aberlours.se/#!home.



söndag 5 mars 2017

Det närmar sig så sakteliga

De sover mycket nu. Och de är inte särskilt pigga på promenaderna - även om de gärna följer med båda två. Shandi är en riktig "drama-queen". Hon går långsamt, vaggar fram. Maxine är mer som vanligt, men sover som sagt mycket mer.
 Maxine har 1,5 vecka kvar
Shandi har 2,5 vecka kvar

torsdag 2 mars 2017

Att gå över gränsen...

Efter de senaste veckornas skriverier både på nätet och i pressen har det som jag försökt lägga bakom mig gjort sig påmint.

Tänk dig en liten förväntansfull flicka. En oskyldig liten flicka med stora förväntningar på det som hända skall och med stort förtroende för vuxenvärlden som leder henne in i framtiden.
Tänk dig den glädje som borde strålat i flickans ögon. Tänk dig vilka förväntningar som borde blivit uppfyllda och vilken lycka vem som helst kunnat se i flickans ansikte.

Vad händer när vuxenvärlden sviker och förväntningarna inte alls överensstämmer med verkligheten? När verkligheten ställer motkrav som ingen liten flicka kunnat drömma om? När vuxenvälden tar ifrån den lilla flickan all sin värdighet och gör det med en självklarhet som rubbar flickans världsbild?

Vad händer med flickan?
Jag vet. Jag har upplevt det själv. Jag vet hur det känns när en ung tjej blir utnyttjad på olika sätt och jag vet hur totalt maktlös hon känner sig inför omgivningen.
Jag har känt hopplösheten, ångesten, äcklet.
Jag kan fortfarande känna flåsningar i nacken, förnimma dofter.
Jag klarade mig lindrigt undan, men känslan finns kvar hela livet.

Med den vetskapen, med den erfarenheten, kan jag bara drömma om hur det känns för de tjejer som blir utnyttjade på riktigt.  Jag har upplevt det i min omgivning. Jag har lyssnat. Jag har ältat.
Jag pratar dagligen om detta med mina barn för att förvissa mig om att jag har gjort allt som står i min makt för att det inte skall hända dem.

Dessa personer som går över gränsen är troligen inte själva medvetna om att de gör fel. Eller, jo, kanske. Men de kan omöjligt vara medvetna om vilken oerhörd skada de ställer till med och hur många människoliv de förstör. Ingen kan vara medveten om detta och ändå fortsätta. Jag tror på att människan är god. Ingen människa kan medvetet gå in för att skada andra människor för livet.
Eller kan de det?

De som håller dessa människor om ryggen är "medberoende" och medskyldiga. De är de allra värsta. De som skyddar, hyllar och klappar om dessa människor ger näring åt problemet och låter det växa.

För i h...e TA ER SAMMAN! Hur kan ni bara tro på att det var ömsesidigt? Hur kan ni på riktigt tro att unga tjejer skulle blotta sitt innersta om det inte var sant???? SKÄMS PÅ ER!